Om mig

Tlf : +45 42 26 55 80

E-mail: kc@enmandshojskole.dk

Karl Christian Gubi Schmidt

Danavej 1, 5580 Nørre Aaby

Karl Christian Gubi Schmidt

Baggrund og interesser.

 

Det var i 1959, at jeg så dagens lys, så man kan hurtigt regne ud at jeg er temmelig gammel efterhånden. Jeg er gift med lærer, indvandrerlærer og uddannet blomsterbinder Anne-Lene og har to sønner, Nicolai og Lukas.

Mine interesser er tysk, Tyskland, filosofi og humle.

Min humle bliver hvert år til øl på Indslev Bryggeri. I 2015 blev det til Vends Herred Årgangsbryg. I 2016 og fremefter er det Indslev Frokostøl. Ganske vist står der på flasken (i 2016) at humlen kommer fra Sild, men det gør humlen ikke. Den kommer fra Nørre Aaby.

Ud over at være humleproducent, så er jeg uddannet cand.mag i filosofi og organisationsteori, har det tyske Goethe Instituts C2-diplom på at jeg taler, skriver og læser som en indfødt tysker, er certificeret censor hos Goethe Instituttet, har alle de pædagogiske fag fra CVU Sønderjylland og arbejder til daglig på Eisbjerghus Internationale Efterskole, hvor jeg underviser i tysk og matematik. Men selv om tysk og Tyskland er min lidenskab, så er omdrejningspunktet i mit liv livsglæden og udforskningen af dette.

Jeg dyrker tre former for humle.

 

For det første dyrker jeg Hallertau Magnum, der er en meget kraftig humle. Den er god til at give bitterhed til øllet.

Den anden humlesort er en Saphir. Også den kommer fra Hallertau-distriktet i Tyskland. Men den er mere en aromahumle. Aromaen er nogenlunde som den tjekkiske Saaz-humle. En meget dejlig humle.

Den tredje sort er mig ukendt. Den er en dansk sort, som

har nogle meget store flotte humlekopper. Jeg bruger den kun til pynt, idet brygværdien desværre er lig nul. Jeg har prøvet at lave øl på den, men det smager som våd hund lugter.

Billedet ovenover: Saphirhumle med humlekopper